Hudební léto přivítá mladé umělce z celého světa

Home » Archiv aktualit » Hudební léto přivítá mladé umělce z celého světa

Datum vydání: 30. 7. 2018

Po externím koncertu „Vandrovali hudci“ Jiřího Pavlici a Hradišťanu  &  Vlasty Redla s kapelou se XIV. ročník festivalu „Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje“ vrací do prostor barokního heřmanoměsteckého kostela. Festival pravidelně dává možnost koncertního vystoupení mladým umělcům.

I letos tak v rámci Hudebního léta vystoupí vynikající studenti z řady států celého světa.  Koncert účastníků Mezinárodních smyčcových kurzů prof. Milana Vítka v Litomyšli se uskuteční již tuto neděli 5. srpna. Těšit se můžete na skvělé výkony mladých umělců z Dánska, Japonska, Islandu, USA i ČR. Koncert začíná v 17 hodin v kostele sv. Bartoloměje. Srdečně zveme na toto prázdninové kulturní a duchovní osvěžení.

Festival Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje

v Heřmanově Městci patří dnes již k největším kulturním akcím co do organizace, počtu koncertů i návštěvníků v Heřmanově Městci a okolí. Festivalové koncerty se konají v pravidelném rytmu čtrnácti dnů. Jsou vyhledávanou kulturní a vzhledem k charakteru uváděné hudby svým způsobem i duchovní nabídkou jak místním občanům, tak turistům a příležitostným návštěvníkům města i regionu v letní turistické sezóně.

Marek Výborný

zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Objekty

Hudební léto přivítá mladé umělce z celého světa, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy Hudební léto přivítá mladé umělce z celého světa, zdroj: Destinační společnost Východní Čechy

Dokumenty

Příslušné akce

  • ne 5.8.2018 17:00
Koncert účastníků Mezinárodních smyčcových kurzů v Litomyšli
Kostel sv. Bartoloměje (Heřmanův Městec)